zondag 14 januari 2007

Eerste ervaringen Sifra (via Martin & Cobi)

Sifra heeft ons (Cobi en Martin) inmiddels 2 x gebeld vanuit India.

Sifra en Esther zijn veilig in India aangekomen. In Bahrein was er oponthoud (waarschijnlijk passagier onwel, traumateam en zo) en hebben ze over moeten stappen op een andere vlucht naar Muscat - Chennai (het ging dus al op vlucht GF 16 mis).

Sifra en Esther blijken ieder een eigen kamertje te hebben en hebben zich daar inmiddels ingericht. Sifra kijkt vanuit haar raam uit op palmbomen, mooi gezicht. Ze kan prima slapen, heeft een uitstekende klamboe en het is niet te warm (ongeveer 21°C ‘s nachts, 30°C overdag). Voorlopig ziet ze nog geen gelegenheid om naar een internetcafé te gaan, dus wij informeren jullie bij deze.

Sifra en Esther hebben het naar hun zin, ze worden overal uitgenodigd. De broeders beschermen hen wel heel erg, ze mag bijvoorbeeld niet alleen naar de stad 20 minuten verder, dus dat vindt ze wel wat beklemmend. Voetballen als meisje kan net, maar als meisje en sister krijgt ze dan wel van iedereen - ook de tegenstanders - de bal toegespeeld ... Ze krijgen overal eten voorgezet en men kijkt vervolgens toe als ze eten...

Ze heeft om een woordenboek engels(nederlands)-tamil gevraagd, omdat de meeste kinderen moeilijk tot geen Engels spreken, dat is voor alle partijen erg frustrerend. Zo liep gisteren de hele dag een jongetje met haar mee die geen woord Engels sprak, maar wel erg genoot; met Sifra mee kon hij op bezoek bij mensen waar hij anders als kastenloze niet binnen zou komen - en hij keek nu voor het eerst van zijn leven tv.

Verder gaan we haar Dreft opsturen voor bellenblaasfestijnen en nog wat kleren.

Martin Op 't Land en Cobi Wattez

3 opmerkingen:

CC zei

Top om iets van sifra te horen. Dat bellenblaassucces was bekend en zeker weten blijft dit niet bij uiteenspattende zeepbellen.
Goed dat de broeders voorzichtig zijn met de dames. India heeft nu eenmaal een andere cultSifra als je dit leest. We blijven je met belangstelling volgen.

Anoniem zei

Ha die Sifra!

Na de storm van vandaag lees ik over jouw uitzicht op palmbomen. Wel even wat anders dan de grauwe Hollandse wolkenlucht. Met Google Earth al even gekeken waar je precies zit (nou ja 'precies', maar toch): ziet er dichtbebouwd en behoorlijk crowdy uit. Bijzonder om zo'n jochie mee te hebben en een plezier te doen: om dat kleine gebaar gaat het jullie en ik hoop dat dat voldoening blijft geven. Hartelijke groet, André.

Anoniem zei

Dag sifra,

ik vind het heel erg tof dat je in India zit. Je springt in het diepe en dat is precies zoals het hoort. Veel reizigers die ik hier in zuid-oost-azie ontmoet zijn ook naar india geweest. Zij zeggen me steeds dat India het gekste land is waar ze ooit zijn geweest. Staren de mensen je ook zo onbeschoft (naar westerse maatstaven) aan? En kan je al zonder linkerhand eten? ik zal je site in de gaten blijven houden. Veel succes met het project. Geniet ervan want geloof me, het halve jaar is zo voorbij!

martijn